PRAKTISCHE INFO
Werkwijze
U kunt zich telefonisch, via e-mail of via het contactformulier aanmelden voor advies en behandeling. Hierna nemen we contact met u op om een afspraak in te plannen.
Intake
De eerste afspraak is een intake. U maakt uw hulpvraag duidelijk en wat de invloed is op uw dagelijks leven. We bespreken uw verwachtingen over de behandeling en het resultaat. Als laatste administreren we uw persoonlijke gegevens voor de administratie.
Onderzoek
Na de intake doen we onderzoek, vaak door afname van een test. Hiervoor zijn soms meerdere afspraken noodzakelijk.
Behandelplan
De testresultaten worden na het onderzoek met u besproken. Samen bepalen we of er behandeling nodig is. Daarna wordt het behandelplan opgesteld. Het aantal en de invulling de behandelingen is afhankelijk van de soort en de ernst van de klachten.
Evaluatie
Regelmatig wordt het verloop van de behandeling met u besproken. In overleg wordt het behandelplan afgesloten, voortgezet of aangepast. Als de behandeling afgesloten wordt, ontvangt u een evaluatieverzoek waarmee u online uw tevredenheid kunt aangeven.
Vragen over de behandeling
Praktische vragen
Toch kunnen we niet voorkomen dat er soms een wachtlijst is. Door 7 verschillende locaties in Breda is er altijd wel ergens een beschikbare plek. Wellicht zijn er op een locatie die niet uw eerste keuze is, wel mogelijkheden voor directe plaatsing. Dit bespreken wij altijd met u, en in overleg plaatsen wij u dan op de wachtlijst. Zodra er plek beschikbaar is, wordt er direct contact met u opgenomen. Dit is vaak al binnen twee weken.
U kunt de laatste twee stukken eventueel hier downloaden.
- Een geldig identiteitsbewijs;
- Verzekeringspas;
- Een verwijsbrief;
- Ingevuld formulier persoonsgegevens;
- Getekende behandelovereenkomst.
Telefonisch afmelden: 076-5640262
Bij geen gehoor: 076-5420762
Per mail:
mandyvannijnatten@logopediepraktijkdewitte.nl
kimboons@logopediepraktijkdewitte.nl
merelgijsman@logopediepraktijkdewitte.nl
annevissers@logopediepraktijkdewitte.nl
beatrijskok@logopediepraktijkdewitte.nl
claudiavanmerrienboer@logopediepraktijkdewitte.nl
anneaarts@logopedieprakijkdewitte.nl
lucywaijers@logopediepraktijkdewitte.nl
nienkeverharen@logopediepraktijkdewitte.nl
Voorlezen is erg belangrijk, dit vergroot de woordenschat. Daarnaast gesprekjes voeren over dingen die de belangstelling van uw kind hebben. Als u televisie kijkt, kijk dan Nederlandstalige programma’s met uw kind. (kijk voor nog meer tips op: https://www.nt2.nl/nl/dossier/nt2_voor_kinderen/helpen_met_nederlands_)
Vragen over vergoeding en verzekering
Hoe de DTL voor u als cliënt werkt:
- U kunt op eigen initiatief de logopedist bellen;
- Er is geen verwijzing meer nodig van de (huis)arts;
- Tijdens het eerste contact met de logopedist vindt er een screening plaats.
- Deze screening neemt ongeveer 10 minuten in beslag;
- Hierna start uitgebreide anamnese/onderzoek en de logopedische behandeling.
Vragen over dyslexie
Uw kind komt pas in aanmerking voor vergoed onderzoek als hij /zij op de DMT toets 3 keer achter elkaar een E / V- score heeft behaald.
In de tussenliggende periodes dient de school 3 keer per week 20 minuten lees- en spellingsbegeleiding te bieden en dit te rapporteren. Als er ondanks deze intensieve begeleiding geen vooruitgang wordt geboekt, kan de IB-er van school het dossier van uw kind voorleggen aan het RSV (de poortwachter). Zij besluiten of het voldoet aan de eisen en zetten het dan door naar de gemeente. Als zij ook akkoord geven, ontvangt u een beschikking en kunt u uw kind aanmelden bij een orthopedagoog voor vergoed dyslexie onderzoek (ernstige dyslexie).
Indien hier uit voortkomt dat uw kind inderdaad ED (ernstige dyslexie) heeft, komt uw kind in aanmerking voor vergoede zorg vanuit de gemeente.
Mocht uw kind wel dyslexie, maar geen ED of alleen lees-spellingsproblemen hebben dan komt uw kind niet in aanmerking voor vergoede zorg vanuit de gemeente. Wel kan uw kind dan bij onze (gespecialiseerde) logopedist terecht. Zij is in staat te beoordelen of er spraak-taalproblemen aanwezig zijn die samenhang hebben met de lees-spellingsproblemen/dyslexie, waardoor deze behandeling vergoedt kan worden door de zorgverzekeraar.
Bovenstaand traject duurt minimaal 1,5 jaar. In de tussentijd kan uw kind bij ons in de praktijk al ondersteund worden op het gebied van lezen en spelling. De behandeling telt ook mee als 1 van de 3 extra begeleidingseisen van school.
Vragen over de praktijk
Wij zijn sinds 2017 geaudit door Kiwa, waarmee wij ook aan kunnen tonen volgens de kwaliteitseisen van de NVLF (Beroepsvereniging Logopedie) te werken.
Op het moment dat de behandeling afgesloten wordt, krijgt u via qualiview een vragenlijst toegestuurd. Hier halen wij veel informatie uit. U kunt aangeven of u tevreden bent over de praktijk, over de logopedist. U kunt zelfs complimenten geven aan de logopedist.